mandag 26. september 2011

Gode og myke kosekluter av rester

Jeg hadde et smalt stykke igjen av det fantastisk herlige stoffet som jeg brukte til bakside på krabbeteppet. Det endte opp som kosekluter, sammen med myk og god flanell på andre siden. I det rosa stoffet laget jeg matchende siklesmekke og tuttesnor. Men det blå stoffet fikk jeg bare akkurat nok til to kluter.

Fremside og bakside, matchende sett

Gavesett

Fremside og bakside

Håper de faller i smak hos noen små troll! :-)

Mål på gravidputa mi

Jeg fikk spørsmål om oppskriften på gravidputa. Fremgangsmåten står vel greit forklart i innlegget, men her kommer hvertfall målene på mi pute. Husk å legge til sømrom!


Du kan fylle den med vatt, som meg, eller du kan bruke saccosekk-kuler. Jeg kan tenke meg at dersom du velger å bruke kuler, kan det kanskje være en ide å lage den lange "pølsa" et par cm bredere, uten at jeg kan si det sikkert.

Jeg er en str M, og den flate delen i midten passer godt til meg. Lag den mindre eller større alt etter størrelsen din.
Håper andre kan få en bedre tilværelse på nattestid! Vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten, så den har hvertfall hjulpet meg!

Lykke til!

torsdag 15. september 2011

Et krabbeteppe ser dagens lys


Klart frøkna må ha et krabbeteppe! Og med en mor som er hekta på Ole Brumm, så er jo nettopp denne lille figuren tema på krabbeteppet også! 

Teppet måler ca 100 x 120 cm. Det er foret med et lag vatt og har et fantastisk herlig stoff som minner om en blanding av flanell og fleece på baksiden. Dermed kan det i tillegg til å fungere som krabbeteppe også være teppe som varmer - og det er tungt! Stoff til baksiden er kjøpt på Kaktus Quilts.


Utvalgt stoffer og mulige motiver til applikasjon

Ferdig kuttede lapper

Ferdig puslespill

Puslespillet ble endret midt i sammensyingen

Sammensydde remser

Sammensydd

Kanten er på plass

Ole Brumm og Tussi er på plass

Litt mer applikasjon

Oooops, har helt glemt blondekanten. Sukkersøtt, men sånn skal det ifølge sambo være! :-)  Men blondekanten kom på plass den!

Klar til quilting

Vatt og bakside på plass, og ferdig quiltet

... og renkuttet

Og der er den gule lukkekanten på plass!
Bakside i herlig stoff med mønster i


Dette har vært et kjekt prosjekt, og vi er godt fornøyde både sambo og jeg! Så da er det bare å håpe at det blir mye brukt av snuppa vår! :-)

Støvlettholdere til en kollega

En kollega på jobb hadde gått gjennom alle bøkene sine og fant en haug med hobbybøker som hun ikke brukte. De lå pent i en pose på pulten min en dag. Snakk om grei dame! :-)

Så da ble det et par støvlettholdere på henne!

Og enda et par til ei venninne som inviterte på jentekveld.



Tror de ble fornøyde begge to!

Teppe til snuppa


På kjøreturen til Tyskland i sommer trengte jeg et enkelt strikkeprosjekt hvor jeg kunne strikke, men samtidig følge med på veien. Jeg blir fort bilsyk, så kan sjelden være effektiv på strikkefronten - hvertfall ikke på norske veier! :-)

Men, jeg begynte hvertfall på et helt enkelt babyteppe i rillestrikk, pinne 3 og 7 nøster Gjesdal Baby ull. Begynte i hjørnet og la opp ny maske ved å lage et kast i begynnelsen av hver pinne. Brukte tre nøster til midten. Da jeg skulle felle, måtte jeg fortsette å lage kast for å få hullkanten videre rundt teppet, og måtte derfor felle både i begynnelsen og slutten av hver pinne. Heklet kant til slutt.





Snuppa vår kommer ikke til å ha for lite tepper hvertfall!! :-)